Προβολή του Project

..:: ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ LIVE ::.. ΚΡΑΧΤΗΣ

Ψηφίστε το Project

ΚΡΑΧΤΗΣ

Προβολές

774

βαθμοί

64

ψήφοι

21

3.0

Rate

αναρτήθηκε στις 21 Μαρτίου 2015 από

“ΚΡΑΧΤΗΣ”

Ο “κράχτης” κυρίως είναι ένα άτομο μεταξύ 20-30.Είναι εμφανίσιμος και έχει λέγειν ÏŽστε να πείθει τους περαστικούς-“πελάτες” να καθίσουν στο μαγαζί ÏŒπου εργάζεται αυτÏŒς! Συνήθως το επάγγελμα αυτÏŒ γίνεται απÏŒ φοιτητές ή νέους που ψάχνουν μια part time δουλειά, για να βγάζουν το χαρτζιλίκι τους.

Οι επιχειρήσεις ÏŒπου υπάρχει αυτÏŒ το επάγγελμα είναι ταβέρνες σε παραδοσιακές γωνιές των πÏŒλεων, αλλά πλέον στις μέρες μας έχει περάσει και στα καφέ με την ονομασία PR.Παίρνοντας για παράδειγμα τις ταβέρνες  Î® επιχείρηση είναι σε λειτουργία πάνω απÏŒ 20 χρÏŒνια συνήθως και έχει κρατήσει αυτÏŒ το παλιÏŒ στυλ επιχείρησης απÏŒ της δεκαετίες του 70-80 ÏŒπου ο κράχτης τÏŒτε είχε μεγαλύτερη απήχηση απÏŒ ÏŒτι τÏŽρα! Ο ιδιοκτήτης πολλές φορές ήταν και ο ίδιος του κράχτης σε κάποια ταβέρνα στα νιάτα του ή στην επιχείρηση ÏŒπου διοικεί τÏŽρα γιατί είναι οικογενειακοί επιχείρηση και  πέρασε απÏŒ τον πατέρα του σε αυτÏŒν.

Άς ξανά γυρίσουμε πάλι πίσω στο “κράχτη” και πίσω στην αμοιβή του κράχτη.
Κυρίως πληρÏŽνεται με κάποιο βασικÏŒ μεροκάματο αλλά σε κάποιος περιπτÏŽσεις έχει και ένα μπÏŒνους ανάλογα με τον κÏŒσμο που θα φέρει στο μαγαζί. Σε πολλές περιπτÏŽσεις ο κράχτης πληρÏŽνεται και με ποσοστά ανάλογα με τον κÏŒσμο ÏŒπου θα φέρει στο μαγαζί και τον τζίρο που θα κάνουν αυτοί.


Πίσω