Προβολή του Project

..:: ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ LIVE ::.. Case Study

Ψηφίστε το Project

Case Study

Προβολές

825

βαθμοί

52

ψήφοι

18

2.9

Rate

αναρτήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 2014 από

    Case study:
18 κορίτσι γύρισε το πÏŒδι της καθÏŽς χÏŒρευε πριν απÏŒ 4 ημέρες, αρχικά  πρήστηκε , πονούσε πολύ και δεν μπορούσε να το πατήσει. Πήγε στο νοσοκομείο που έκανε ακτινογραφία απεφάνθη  διάστρεμμα  ποδοκνημικής ( μερική ρήξη έξω πλαγίων συνδέσμων) . Ο γιατρÏŒς συνέστησε ξεκούραση ανάρροπη  θέση και πάγο αφού πρÏŽτα της έκανε περίδεση με ελαστικÏŒ επίδεσμο. Μετά απÏŒ 4 μέρες ξεκίνησε φυσικοθεραπεία , το οίδημα είχε υποχωρήσει  αλλά   πονάει  στην ψηλάφηση  και στο περπάτημα.


     Ερωτήματα:


1.    Ποιοι ιστοί-κατασκευές νομίζεται ÏŒτι επηρεάστηκαν ή τραυματίστηκαν ;
2.    Ποιά συμπτÏŽματα είναι παρÏŒντα πριν και μετά την περίδεση (σε τέτοιους τραυματισμούς);
3.    Σε ποια φάση της διαδικασίας επούλωσης βρίσκεται ÏŒταν έρχεται για φυσικοθεραπεία;
4.    Ποιές είναι οι αντενδείξεις και οι κίνδυνοι των φυσικÏŽν μέσων;
5.    Θα θέλατε κάποιες άλλες πληροφορίες απÏŒ το ιστορικÏŒ του ασθενή;


 


Απαντήσεις:


    1.Οι ιστοί που νομίζω ÏŒτι επηρεάστηκαν είναι οι έξω πλάγιοι συνδεσμοι, επίσης χάνεται μέρος των υποδοχέων που πληροφορούν τον εγκέφαλο για την κατάσταση της ποδοκνημικής και τέλος ÏŒτι υπάρχει μυÏŠκή αδυναμία στον μακρÏŒ και τον βραχύ περονιαίο μυ.
     2.Τα συμπτÏŽματα που είναι παρÏŒντα είναι πÏŒνος στην ψηλάφηση και δυσκολία στην βάδιση (δηλαδή κατά την κίνηση).
    3. Η ασθενής ÏŒταν έρχεται για φυσικοθεραπεία βρίσκεται στη 2 φάση δηλαδή στο στάδιο της φλεγμονής, αν και  βρίσκεται στην ÏŒγδοη ημέρα μετά τον τραυματισμÏŒ, διÏŒτι  το οίδημα έχει υποχωρήσει  και έχει ακÏŒμα πÏŒνο κατά την ψηλάφηση και την κίνηση.
    4.Αντένδειξη είναι η χρήση θερμοθεραπείας  επειδή θέλουμε να αποφύγουμε την θερμική επίδραση  για να υπάρξει αύξηση επούλωσης της βλάβης.
    5.Αλλες πληροφορίες που θα ήθελα απÏŒ το ιστορικÏŒ της ασθενούς είναι αν είχε κάποιο παρÏŒμοιο τραυματισμÏŒ , αν ακολουθεί  κάποια φαρμακευτική αγωγή, αν έχει κάποια  αλλεργία ή δερματοπάθεια.Πίσω